Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

Avaluació de les arts escèniques aplicades. Proposta metodològica

6.9.2018

imatge_forum.jpg

El III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre, celebrat el novembre de 2018, va proposar un exercici pràctic sobre l’avaluació en arts escèniques aplicades. Una vegada finalitzada l’experiència pràctica, s’ha cregut interessant recollir el procés i sistematitzar el coneixement generat.
Fruit d’aquesta anàlisi, més la consulta d’altres fonts rellevants relatives a l’avaluació, s’ha elaborat un document en el que es defineix un marc d’avaluació que, amb les adaptacions oportunes, podrà ser referència per aplicar en altres casos.
L’objectiu d’aquest material es desenvolupar una pauta metodològica per a l’avaluació d’activitats d’ arts escèniques aplicades. Atesa la diversitat de disciplines, contextos, objectius, participants i formats, s’ha elaborat una pauta genèrica, adaptable en funció de les circumstàncies específiques. Malgrat aquesta diversitat, dotar-se d’una guia comuna contribueix a avançar en un relat compartit entre l’Institut del Teatre i altres interessats, al voltant de l’avaluació de les arts escèniques aplicades. Atès que avaluar implica determinar el valor de l’objecte d’anàlisi, aquest procés també serveix per enriquir la reflexió sobre el valor de les arts escèniques aplicades i per promoure el seu desenvolupament.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat