Logo Observatori de les Arts Escèniques Aplicades

David Bueno: «Música, plàstica i educació física haurien de ser les assignatures principals»

9.7.2018

David Bueno. Imatge: Catorze

Catorze ha entrevistat el biòleg David Bueno que explica d'una manera científica i planera per què ens comportem d'una manera i no d'una altra. Com ens marca tot allò que hem viscut dels zero als tres anys. Per què els nens aprenen millor sense estrès. Per què val la pena apostar per l'amabilitat i no per l'amargor. Ho explica a les xerrades que fa i al llibre Neurociència per a educadors (Rosa Sensat).
Respecte a si val la pena aprendre música, plàstica i educació física  repon que "a tot el que és educació infantil i a la primera etapa, com a mínim, de primària, música, plàstica i educació física haurien de ser les assignatures principals".

..."L'art és la forma instintiva de comunicar-nos idees. Manipulant amb les mans estàs utilitzant xarxes relacionades amb el llenguatge. La psicomotricitat igual: afavoreix la seqüenciació, el control executiu, que és saber-te organitzar: ara faig això i després això, vull jugar, però abans acabo això. Aquestes haurien de ser les matèries sobre les quals pivotessin les altres, i no omplir un foradet amb plàstica, perquè així se'n portaran un dibuix a casa perquè els pares estiguin contents. A més a més, aquestes activitats són les que activen més zones del cervell. I com més connexions, més riquesa mental, més possibilitat de veure alternatives."

Descarrega't l'entrevista completa en aquest enllaç

Font: Catorze


Compartir

Altres continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat