Logo Institut del Teatre

‘Handle with care’, de Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2017

Comparteix

4 de desembre de 2017


‘Handle with care’, de Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, ha resultat la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2017. El jurat ho va decidir així en el marc de la gala de lliurament del premi que es va celebrar aquest diumenge 3 de desembre al Mercat de les Flors en una funció en què es van poder veure en directe les quatre coreografies finalistes. El premi pels guanyadors, encapçalat pels joves Benzal i Tangen, tots dos graduats d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, consisteix en una dotació econòmica i l’ajuda per desenvolupar la coreografia presentada i fer una creació d’un mínim de 50 minuts que serà estrenada en el marca de la programació del Festival Grec 2018.

‘Handle with care’ va sorprendre el públic amb una posada en escena molt original i un joc visual de dansa i ombres sobre l’escenari, coronat per la delicadesa del moviment dels ballarins sobre un terra cobert de paper de bombolles que anaven esclatant.

Les altres tres coreografies finalistes que es van poder veure durant la gala van ser: 'Entre viatges i flors', de Natàlia Vignatti, graduada del Conservatori Superior de Dansa (CSD); 'Rèplica', de Laia Santanach i 'Chroma', d'Albert Garrell, graduat d’IT Dansa.

Altres premis

A l’acte també es van fer públics els noms de les coreografies seleccionades pel SAT Espai Dansat i l’Estruch, fàbrica de creació de l’Ajuntament de Sabadell, per tal de ser programades durant el 2018 en aquests dos espais. Les coreografies premiades van ser ‘Handle with care’, de Jesús Benzal i Ole Kristian Tangen, que va repetir premi, i ‘Chroma’, d’Albert Garrell. El reconeixement inclou un ajut econòmic per desenvolupar l’espectacle fins a una durada de 25 minuts i ser representat en els dos teatres.

Durant el lliurament de premis, la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, va felicitar els guanyadors i alhora va destacar la importància del Premi de Dansa que té per objectiu potenciar la inserció professional dels joves ballarins i ballarines i impulsar la producció i exhibició d’espectacles de dansa a partir de projectes coreogràfics que combinin professionalitat, qualitat i creativitat. Puyo va afegir que malgrat la joventut del premi, la del 2017 és la tercera edició, el “Premi de Dansa de l’Institut del Teatre és un dels més importants d’Europa”.

En el marc de la gala, i mentre el jurat deliberava, el públic va poder gaudir també d’un fragment de la coreografia ´La piel vacía´, de Paloma Muñoz, finalista del Premi de Dansa 2016.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Fundació SGAE, Centre Cultural de Terrassa, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Cortsl'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC, L'Estruch, i en la propera edició també s'hi sumarà Temporada Alta i Sismògraf.

Podeu veure fotos de l'acte a l'àlbum del nostre Facebook.


Continguts relacionats

  • Premi de Dansa 2017. 'Handle with care', de Jesús Benzal. Fotografia: Luis San Andrés
  • Premi de Dansa 2017. 'Chroma', d'Albert Garrell. Fotografia: Luis San Andrés
  • Premi de Dansa 2017. 'Rèplica', de Laia Santanach. Fotografia: Luis San Andrés
  • Premi de Dansa 2017. 'Entre viatges i flors', de Natàlia Vignatti i Jordi Ribot. Fotografia: Luis San Andrés
  • Premi de Dansa 2017. Recollida del premi

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x